Chutney voor het najaar

Claudia Allemeersch
75

Voor 2 grote confituurpotten:

  • 350 g pruimen
  • 400 g appelen
  • 400 g uien
  • 350 g tomaten
  • 1 teentje look
  • 100 g rozijntjes (gele)
  • 1,5 dl frambozenazijn
  • snuifje nootmuskaat
  • snuifje zacht paprikapoeder
  • snuifje cayennepeper
  • 1 kl gemberpoeder
  • 110 g rietsuiker
Deze chutney kan perfect geserveerd worden bij de hutsepot van vergeten groenten, een stoofvleesschotel of een sneetje ganzenleverpastei.

Was de pruimen en snijd ze in vier stukken, verwijder de pitten. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes. Pel de look en de uien en versnipper.

Doe alles in een stoofpot met de frambozenazijn en laat opkoken.

Voeg de suiker toe, samen met de nootmuskaat, het paprikapoeder, de cayennepeper en het gemberpoeder. Laat alles sudderen op een heel zacht vuurtje gedurende 45 minuten en laat alle vocht verdampen (zonder deksel).

De rozijntjes mogen de laatste 10 minuten toegevoegd worden, dus na 35 min sudderen.

Schep de chutney over in schoongemaakte bokalen. Plaats het deksel erop en keer om.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.