Chutney voor het najaar
Deze chutney kan perfect geserveerd worden bij de hutsepot van vergeten groenten, een stoofvleesschotel of een sneetje ganzenleverpastei.
Recept
Was de pruimen en snijd ze in vier stukken, verwijder de pitten. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes. Pel de look en de uien en versnipper.
Doe alles in een stoofpot met de frambozenazijn en laat opkoken.
Voeg de suiker toe, samen met de nootmuskaat, het paprikapoeder, de cayennepeper en het gemberpoeder.
Laat alles sudderen op een heel zacht vuurtje gedurende 45 minuten en laat alle vocht verdampen (zonder deksel).
De rozijntjes mogen de laatste 10 minuten toegevoegd worden, dus na 35 min sudderen.
Schep de chutney over in schoongemaakte bokalen. Plaats het deksel erop en keer om.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.