Chocomousse met crumble van spek
Zin in een dessert dat nét even anders is? Deze chocomousse met crumble van spek combineert de romige zachtheid van chocolade met de hartige crunch van krokant spek. Een gewaagde smaakbeleving die perfect is om indruk te maken op je gasten. Een dessert dat je zeker moet proberen.
Bereiding
Breek de chocolade in stukken en smelt hem au bain-marie.
Laat hem lichtjes afkoelen alvorens we hem gebruiken.
Klop de eiwitten stijf met de bloemsuiker. Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig onder het eiwit. Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg het spek op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 7 à 10 minuten roosteren in de oven. Laat afkoelen op keukenpapier, verkruimel fijn in vijzel of hak fijn met een koksmes.
Verdeel de chocomousse over mooie bordjes, gebruik eventueel een ijsschep om bolletjes te maken.
Werk de chocolademousse af met het verkruimelde spek en eventueel wat seizoensfruit.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.