
Chinese kool wokken is supergemakkelijk. Enkele minuten op een hoge temperatuur en, hop, klaar om te eten! Deze wok met Chinese kool, gehakt en spek is lekker met rijst of noedels.
Ingrediënten
- 1 chinese kool
- 1 eetl olie
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetl kerriepoeder
- 100 g magere spekblokjes
- 400 g gehakt (kalfs, runder of varkens)
- peper & zout
- 1 eetl sesamzaadjes, zwarte
Recept
Pel de uien en knoflookteentjes en snipper ze fijn.
Maak de Chinese kool schoon en snijd in fijne reepjes.
Verhit de olijfolie in de wok en fruit hierin eventjes de uien en knoflook. Kruid met 1 eetl kerriepoeder.
Voeg de spekblokjes toe en bak mooi bruin.
Voeg het gehakt toe en bak het rul, dit wil zeggen dat je het gehakt gaar roerbakt in een pan met weinig boter.
Voeg de Chinese kool toe en roerbak ongeveer 5 minuten, of tot de kool beetgaar is.
Breng het gerecht indien nodig op smaak met peper en zout, en werk af met sesamzaadjes.
Serveer met rijst of noedels.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.