Chinese kool in de wok met gehakt

4

Chinese kool woken is supergemakkelijk. Enkele minuten op een hoge temperatuur en, hop, klaar om te eten! Deze wok met gehakt en spek is lekker met rijst of noedels.

Pel de uien en knoflookteentjes en snipper ze fijn.

Maak de Chinese kool schoon en snijd in fijne reepjes.

Verhit de olijfolie in de wok en fruit hierin eventjes de uien en knoflook. Kruid met 1 eetl kerriepoeder.

Voeg de spekblokjes toe en bak mooi bruin.

Voeg het gehakt toe en bak het rul, dit wil zeggen dat je het gehakt gaar roerbakt in een pan met weinig boter.

Voeg de Chinese kool toe en roerbak ongeveer 5 minuten, of tot de kool beetgaar is.

Breng het gerecht indien nodig op smaak met peper en zout, en werk af met sesamzaadjes.

Serveer met rijst of noedels.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.