Bereiding
Verwarm de oven voor op 140°C.
Beboter een springvorm met diameter 24 cm en bekleed met bakpapier.
Mix de koekjes fijn in een blender en smelt de boter.
Meng de gesmolten boter onder het koekjeskruim en schep alles in de springvorm.
Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Mix de roomkaas met de suiker en zure room glad.
Voeg het citroenrasp en citroensap toe. Voeg de eieren, eierdooiers en bloem toe en klop tot een glad beslag.
Giet het beslag op de koekjesbodem en bak de taart in 1 uur en 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Haal de taart vervolgens uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
Smelt de witte chocolade au bain-marie.
Verdeel het fruit over de taart en giet er voorzichtig in lijnen, met behulp van een lepel, de chocolade over uit.
Zet de taart nog even in de koelkast om de chocolade op te laten stijven.
Strooi er nog wat poedersuiker over voor het serveren.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.