Ceviche van zeetong met drie structuren van bloemkool

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ceviche is een populair Latijns-Amerikaans visgerecht dat heerlijk is op een warme dag. Maak een Belgische variant met wijtingfilet van bij ons en je serveert een echte topper. 

Ingrediënten

  • 300 g zeetongfilet in dunne korte plakjes
  • 1 limoen, het sap en een beetje fijn geraspte schil
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 3 el olijfolie
  • 3 el gin
  • 1 el bloemsuiker
  • peper en zout
  • 1 bloemkool
  • komijnpoeder
  • olijfolie
  • 1 blokje groentebouillon
  • 100 ml zure room
  • 1 el mierikswortelcrème
  • citroenolie
  • 2 el geroosterde amandelschilfers
  • 1 bosje waterkers

 

Recept

Ceviche

Meng limoensap en fijn geraspte schil (zeste) met de sjalot, olijfolie, gin, bloemsuiker, peper en zout. Verdeel over de tongplakjes en laat 15 minuten marineren.

Geroosterde bloemkool

Verdeel de bloemkool in roosjes, leg 1/3 op bakpapier op een ovenplaat, bestrooi met komijn, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en rooster 15 minuten in een oven op 200°C.

Crème van bloemkool

Kook 1/3 van de bloemkool gaar in groentebouillon. Laat uitlekken, pureer met zure room en mierikswortelcrème, kruid met peper en zout.

Couscous van bloemkool

 Mix de resterende bloemkool tot couscousstructuur. Breng op smaak met citroenolie, peper en zout.

Schik de tong op het bord. Strijk een lepel bloemkoolcrème erlangs. Bestrooi met bloemkoolcouscous en geroosterde bloemkool. Werk af met amandelschilfers en waterkers.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.