Cake met oranjebloesem en gekaramelliseerde bloedappelsien

6
60
  • 500 g suiker
  • 6 dl water
  • enkele eetlepels oranjebloesem
  • 2 stuks steranijs
  • eieren
  • 150 g suiker
  • 150 g yoghurt
  • 150 g griesmeel
  • 150 g bloem
  • 200 g gesmolten boter
  • zeste van 1 sinaasappel
  • 2 el suiker
  • 1 tl sinaasappelsap
  • 1 bloedappelsien

Verwarm de oven voor op 160°C.

Breng 500 g suiker aan de kook met 6 dl water, steranijs en oranjebloesem. Kook in tot een lichte siroop.

Klop de eieren, suiker en yoghurt tot een luchtige massa. Voeg er beetje bij beetje de bloem, het griesmeel en de gesmolten boter bij. Voeg er ook de zeste van 1 sinaasappel aan toe. Giet het mengsel in een bakvorm en bak de taart ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven of tot hij er mooi goudbruin gebakken uitziet.

Prik de cake in met een prikker en overgiet met de siroop. Laat alles afkoelen.

Doe het sinaasappelsap en de suiker in een ruime pan en laat lichtjes koken. Snijd de bloedappelsien in schijfjes en voeg deze toe aan de pan. Bak de schijfjes 5 tot 7 minuten totdat ze beginnen te karamelliseren. Vergeet de schijfjes niet om te draaien.

Bedek de cake met enkele gekaramelliseerde schijfjes bloedappelsien en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.