Burger gezond met filet d’Anvers

4
  • 300 g filet d’Anvers (spier van de platte bil)
  • 4 rijpe tomaten, in plakjes
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 1 bakje tuinkers
  • 200 g rucola
  • 170 g magere verse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 5 kleine augurken, fijngesnipperd
  • 1/4 busseltje bieslook, fijngesnipperd
  • enkele druppels tabasco
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 volkoren broodjes
  • zwarte peper van de molen
     

Meng de verse kaas met een geperst teentje knoflook, de fijngesnipperde augurken en bieslook.
Breng op smaak met enkele druppels tabasco en zwarte peper van de molen.
Snijd de filet d’Anvers in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm.
Bestrijk het vlees lichtjes met olijfolie, kruid met peper van de molen en bak of gril het kort. Snijd het vlees in plakjes.
Meng de rucola met de tuinkers.

Snijd de (eventueel voorverwarmde) broodjes open en bestrijk de binnenkant van de “hoedjes” van de broodjes met de verse kaas-mengeling.
Schik de tomaten- en de komkommerschijfjes op de onderkant.
Leg er enkele plakjes vlees op en werk af met een handvol rucola en tuinkers.
Sluit de broodjes.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.