
Brusselse wafels met gist


4

(30) 20
Brusselse wafels maken, dat kunnen enkel de Belgen als de besten. Met dit basisrecept voor Brusselse wafels smul je in geen tijd van zelfgemaakte wafels.
Vervang het lauw water door bruisend water voor een extra luchtig resultaat.
Recept
Smelt de boter en laat afkoelen.
Splits de eieren.
Verkruimel de gist in het lauwe water, los hem op en laat enkele minuten staan tot je belletjes ziet opborrelen.
Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Doe er eerst het water met de gist in en meng er geleidelijk de bloem onder.
Roer er vervolgens de lauwe melk, eidooiers, zout en gesmolten boter onder. Meng tot een mooi, glad beslag.
Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het beslag.
Dek de kom af met een handdoek en laat ongeveer 45 minuten tot een uur rusten op een warme plaats. Het volume van je beslag moet verdubbeld zijn.
Zet het wafelijzer op de hoogste stand. Bestrijk het wafelijzer met wat gesmolten boter of een neutrale olie zoals arachideolie.
Schep een lepel gistbeslag in de vorm, sluit het wafelijzer en draai om. Laat ongeveer 8 à 10 minuten bakken.
Klop de room stijf samen met de vanillesuiker.
Haal de wafels uit het ijzer met behulp van een vork of satéstokjes. Bestrooi de wafels met poedersuiker en/of een toefje slagroom.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.