Brusselse wafels met gist

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(60) 20

Brusselse wafels maken, dat kunnen enkel de Belgen als de besten. Met dit basisrecept voor Brusselse wafels smul je in geen tijd van zelfgemaakte wafels.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 350 ml melk
  • 350 ml lauwwarm water
  • 20 g verse gist
  • 425 g zelrijzende bloem
  • 125 g boter
  • 1 el arachideolie

Voor erbij:

  • Poedersuiker
  • Slagroom

Recept

Splits de eieren in twee mengkommen.

Klop de dooiers lop en voeg de melk en de gist toe. Roer alles even goed los en doe er het lauwwarme water bij.

Meng er nadien de bloem onder en meng het beslag goed door.

Smelt de boter op het vuur, laat een beetje afkoelen en roer ze voorzichtig onder het beslag.

Klop de eiwitten op en meng ze onder het beslag. Laat het beslag zo’n 20 minuten rijzen.

Vet het wafelijzer in met wat olie en zet het op de hoogste stand. Bak de wafels goudbruin in het wafelijzer.

Serveer met wat poedersuiker en slagroom.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.