
Bruschetta met gerookte ham en geitenkaas
Een lekkere bruschetta, daar kan je steeds mee uitpakken op een onderonsje tussen familie of vrienden. Deze variant met gerookte Meesterlyck-ham en geitenkaas wordt zonder twijfel het gespreksonderwerp aan de eettafel.
Ingrediënten
- 1/2 ciabatta
- 120 g zachte geitenkaas
- 150 g gekleurde kerstomaatjes
- enkele blaadjes basilicum
- 8 sneetjes gerookte Meesterlyck-ham
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- peper en zout
Recept
Snijd de basilicumblaadjes fijn. Halveer de kerstomaatjes. Giet er een scheutje olijfolie bij, voeg het basilicum toe en kruid met peper en zout. Zet opzij.
Roer de geitenkaas los en kruid met peper en zout.
Snijd de ciabatta in sneetjes van 1 cm dik. Rooster ze goudbruin in een broodrooster of onder de gril. Wrijf er met een gehalveerd knoflookteentje over.
Besmeer elk sneetje brood met de geitenkaas. Schep er de tomaatjes op en verdeel er de ham over. Druppel er nog wat olijfolie over en werk af met een extra blaadje basilicum.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.