Broodpudding met chocoladeglazuur

4
  • 400 g wit of bruin brood
  • 4 dl melk
  • 3 eieren
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • nootmuskaat
  • 3 el rozijnen
  • enkele el amandelschilfers

Voor het glazuur

  • 100 g poedersuiker
  • 50 g pure chocolade
  • 1 el citroensap

Breng de melk aan de kook. Doe er het brood, de eieren, suiker, nootmuskaat, vanillesuiker, rozijnen en amandelschilfers bij. Vet een taartvorm in en giet het mengsel in de vorm. Bak de pudding goudbruin in een voorverwarmde oven op 180°C.

Maak het glazuur: smelt de chocolade, voeg de suiker en het citroensap toe en strijk het mengsel met een borsteltje uit op de broodpudding. Maak eventueel nog een wit glazuur van poedersuiker en water en trek daarmee streepjes over het chocoladeglazuur.

Laat de pudding afkoelen en serveer hem.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.