Brandade van witvis en aardappeltjes met salie en chorizo-olie
Ingrediënten
- 6 middelgrote bloemige aardappelen
- 50 g boter
- 300 g kabeljauwfilets (heek, stokvis, makreel, ...)
- 2 el salie gesnipperd
- peper en zout
- 100 g chorizo in dunne plakken
Recept
Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water.
Verdeel de vis in kleine stukken en bak hem gaar in wat gesmolten boter op een laag vuurtje.
Pureer de aardappeltjes, de vis met de boter en meng alles onder elkaar. Voeg de salie, peper en zout toe.
Bak de chorizo tot het vet vrijkomt.
Serveer de brandade met een beetje chorizo-vet en de chorizo.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.