Bloemkoolgratin met worst in baconjasje

4
45
  • 4 kalfsworsten
  • 1 bloemkool
  • 800 g aardappelen
  • 800 ml melk
  • 3 el bloem
  • 70 g geraspte gruyère
  • 70 g geraspte emmentaler
  • 70 g geraspte Cheddar
  • 100 g ontbijtspek in plakjes
  • boter
  • muskaatnoot
  • peper en zout

Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Kook ze beetgaar in gezouten water. Schil en kook de aardappelen gaar in gezouten water. Meng de drie kazen. Smelt 50 g boter en strooi er de bloem over, roer en laat enkele minuten drogen in de pan. Blus met 600 ml melk en roer tot een gladde saus. Zet de pan van het vuur en voeg 2/3 van de kaas toe en breng nog op smaak met peper en zout.

Maak van de worsten kleinere exemplaren door ze op te draaien. Snijd van elkaar en wikkel er een plakje ontbijtspek rond. Bak de worsten kort in wat boter.

Stamp de aardappelen fijn, voeg de rest van de melk, boter en muskaatnoot, peper en zout toe en meng tot een puree. Bedek de bodem van een ovenschotel met de puree, verdeel de bloemkool en worst over de puree, giet er de kaassaus over en strooi er de rest van de geraspte kaas over. Gratineer in de oven gedurende 15 à 20 minuten tot de kaas mooi gegratineerd is.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.