Benedict-eitje met gekookte ham

Varia
Broodjes
Brunch
K-EI-lekker
4
25
  • 4 grote eieren
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g jonge spinazie
  • 4 sneetjes gekookte ham
  • 3 el witte-wijnazijn
  • 4 pistolets
  • 2 dl Hollandaisesaus (kant-en-klaar of vers)
  • boter
  • peper en zout

Snipper de knoflook fijn. Fruit aan in de olijfolie en voeg de spinazie toe, roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Houd warm.

Breng water met de azijn in een pannetje aan de kook. Breek elk ei afzonderlijk in een kommetje. Roer het water tot een draaikolk en laat het ei in het midden van het water glijden. Pocheer elk ei 3,5 minuten. Schep ze uit het water met een schuimspaan en leg ze in een kom met koud water, snijd de randen bij.

Halveer de broodjes en rooster ze. Leg op één helft wat boter met een sneetje gekookte ham. Verdeel er de spinazie over en leg er een gepocheerd ei op. Werk af met de saus en wat bieslook.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief