Tagliatelle met gekookte ham

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Dit is een basisrecept voor tagliatelle met gekookte ham waar je gerust mee kan experimenteren. Andere soorten kaas creëren namelijk andere smaken. En je kan de erwtjes zelfs vervangen door gestoomde broccoli.

Ingrediënten

  • 10 sneetjes Meesterlyck-ham
  • 250 g tagliatelle
  • 200 g erwtjes (vers of diepvries)
  • 2 dl verse room
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1½ dl droge witte wijn
  • scheutje wodka
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas
  • scheutje olijfolie
  • boter
  • 2 dl groentebouillon

Recept

Laat de geperste knoflookteentjes zachtjes fruiten in de boter en de olijfolie. Voeg de wijn en de wodka toe en laat die inkoken tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Voeg de groentebouillon, room en peterselie toe.

Na het doorkoken van dit mengsel mogen de erwten toegevoegd worden. 6 minuten laten sudderen.

Kook de pasta in voldoende water met een snuifje zout. Als die beetgaar is, meng dan de tagliatelle onmiddellijk onder de saus.

Snijd de ham in snippers en meng deze samen met een deel van de kaas onder het sausmengsel.

Werk elk bord af met een beetje kaas en plaats dit eventjes onder een hete grill.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.