Start to cook

Tagliatelle met gekookte ham

4
  • 10 sneetjes Meesterlyck-ham
  • 250 g tagliatelle
  • 200 g erwtjes (vers of diepvries)
  • 2 dl verse room
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1½ dl droge witte wijn
  • scheutje wodka
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas
  • scheutje olijfolie
  • boter
  • 2 dl groentebouillon
Andere soorten kaas creëren andere smaken. De erwtjes kunnen vervangen worden door gestoomde broccoli.

Laat de geperste knoflookteentjes zachtjes fruiten in de boter en de olijfolie. Voeg de wijn en de wodka toe en laat die inkoken tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Voeg de groentebouillon, room en peterselie toe.

Na het doorkoken van dit mengsel mogen de erwten toegevoegd worden. 6 minuten laten sudderen.

Kook de pasta in voldoende water met een snuifje zout. Als die beetgaar is, meng dan de tagliatelle onmiddellijk onder de saus.

Snijd de ham in snippers en meng deze samen met een deel van de kaas onder het sausmengsel.

Werk elk bord af met een beetje kaas en plaats dit eventjes onder een hete grill.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.