Bechamelsaus

Saus
Type
Preparation time
Bereidingstijd

15

Als er een saus is die je zeker onder de knie moet hebben, dan is het wel de bechamelsaus. Deze vormt de basis van heel wat lekkere gerechten en andere sauzen. Gelukkig is bechamelsaus maken helemaal niet moeilijk. 

Ingrediënten

  • 40 g boter
  • 30 g bloem
  • 700 ml melk
  • muskaatnoot
  • peper en zout

Recept

Maak een roux van de boter en de bloem: smelt de boter in een steelpannetje. Doe er de bloem bij en roer met de garde.

Laat het mengsel een beetje opdrogen in het pannetje, tot je de geur van koekjes waarneemt.

Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en roer telkens het mengsel glad. Breng al roerend aan de kook, op matig vuur.

Laat de bechamelsaus indikken en laat nog enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt.

Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.