Barbecue-chicken-grilled-cheese sandwich

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Ingrediënten

  • 400 g kippenvlees, van de bouten
  • 8 sneetjes jonge kaas
  • 8 sneetjes zuurdesembrood
  • 4 lente-uitjes, in ringen
  • 1 rode ui
  • 4 el barbecuesaus
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Snijd de kip in fijne repen.

Pel de rode ui en snipper ze fijn.

Bak de kip met de rode ui in 1 eetlepel boter met 1 eetlepel olijfolie en roerbak tot de kip gaar is.

Voeg de barbecuesaus en lente-ui toe. Kruid met peper en zout.

Bestrijk telkens één kant van de 8 sneetjes brood met boter.

Leg een plakje kaas op de niet-beboterde kant en een flinke lepel van de gebakken kip, leg er terug een sneetje kaas op en dek af met een tweede sneetje brood, met de beboterde kant naar boven. Maak zo 4 sandwiches.

Gril de sandwiches op de barbecue, 3 à 4 min., tot de kaas mooi begint te smelten.

Lekker met een slaatje! 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.