Barbecue-chicken-grilled-cheese sandwich

Hoofdgerecht
Barbecue
4
35
  • 400 g kippenvlees, van de bouten
  • 8 sneetjes jonge kaas
  • 8 sneetjes zuurdesembrood
  • 4 lente-uitjes, in ringen
  • 1 rode ui
  • 4 el barbecuesaus
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Snijd de kip in fijne repen.
Pel de rode ui en snipper ze fijn.

Bak de kip met de rode ui in 1 eetlepel boter met 1 eetlepel olijfolie en roerbak tot de kip gaar is.
Voeg de barbecuesaus en lente-ui toe. Kruid met peper en zout.

Bestrijk telkens één kant van de 8 sneetjes brood met boter.
Leg een plakje kaas op de niet-beboterde kant en een flinke lepel van de gebakken kip, leg er terug een sneetje kaas op en dek af met een tweede sneetje brood, met de beboterde kant naar boven.
Maak zo 4 sandwiches.

Gril de sandwiches op de barbecue, 3 à 4 min., tot de kaas mooi begint te smelten.

Lekker met een avocadoslaatje! 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.