Balletjes in tomatensaus met aardappelen in de schil
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- grof zout
- 2 sjalotten
- 2 potjes tomatenpuree
- 12 verse tomaten
- een snuifje gedroogde oregano
- 2 takjes verse tijm
- 2 teentjes look
- 1 kg gemengd gehakt (kalf en varken)
- 4 eetlepels paneermeel
- 2 eieren
- Je kan de balletjes ook koken in een kookpot in plaats van ze te bakken. Als ze bovendrijven zijn ze gaar.
- Geroosterde pijnboompitjes in het gehakt geeft een extra lekker smaakje.
Recept
Voor de aardappelen in de schil
Was de aardappelen af.
Doe een bodempje grof zout in een ovenschaal. Leg de ongepelde aardappelen op het zout.
Steek de ovenschaal in de voorverwarmde oven (200°C) gedurende 50 min.
Voor de tomatensaus
Leg de tomaten 10 seconden in een pot met kokend water. Haal de tomaten er terug uit. Snijd een kruis in de pel van de tomaat. Nu kan je de tomaten gemakkelijk pellen.
Snijd de sjalotten in kleine stukjes en plet de look.
Neem een kookpot en doe er een scheutje olijfolie in. Laat de fijn gesneden sjalotten aanstoven tot ze glazig zijn.
Doe er de tomatenpuree bij en laat mee aanstoven. Vervolgens doe je er de gepelde tomaten bij.
Voor de balletjes
Scheid de eieren. Meng het gehakt met het paneermeel en de eierdooiers.
Maak balletjes van het gehakt. Bak de balletjes in de pan zodat ze lekker knapperig worden. Als de balletjes gebakken zijn, doe je ze bij de tomatensaus.
Serveer de balletjes in tomatensaus met de lekkere aardappelen in de schil. Smakelijk!
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.