Americain met frieten

4
  • 200 g rundvlees per persoon (liefst onglet)
  • 1/2 el kappertjes op azijn
  • 1/2 el augurkjes (in stukjes)
  • 1/2 el gesnipperde peterselie
  • 1/2 el gesnipperde ui
  • 3 eidooiers
  • 1,5 dl olie
  • 1 kl mosterd
  • enkele druppels azijn
  • 1 el piccalilly (waarvan de groenten fijn worden gehakt)
  • enkele druppeltjes worcestershiresaus
  • enkele druppels tabasco
  • peper en zout
     

Hak het vlees met een vlijmscherp mes tot een nog wat grof gehakt.
Vermeng met de kappertjes, de augurkjes, de peterselie, de ui, peper en zout.

Maak mayonaise van één eidooier, de olie, mosterd, azijn, peper en zout.
Roer een beetje mayonaise door het vlees.

Vermeng dan de rest van de mayonaise met de resterende 2 eidooiers, de piccalilly, worcestershiresaus, tabasco, peper en zout.

Serveer de americain met frietjes, een slaatje en de piccalillysaus.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.