Aardappeltajine met gedroogde abrikozen en granaatappel

4
  • 400 g nieuwe aardappelen
  • 400 g kikkererwten
  • 1 ui
  • 1 sinaasappel
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 1 granaatappel
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el gemalen kaneel
  • 2 el gemalen komijn
  • 2 el verse peterselie
  • peper en zout
Indien je in het bezit bent van een tajine, kan je dit gerecht natuurlijk ook daarin bereiden. Het zal de smaak enkel maar ten goede komen.

Was de nieuwe aardappelen en snijd ze in kwartjes. Hak de ui in grove stukken. Doe hetzelfde met de gedroogde abrikozen.

Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui en geplette knoflook toe. Laat zachtjes bakken.

Voeg de aardappelen, kaneel en komijn toe en meng goed. Voeg het sinaasappelsap, de geraspte schil, de abrikozen, de uitgelekte kikkererwten
en de bouillon toe. Kruid met peper en zout.

Dek af, breng aan de kook en laat dan minstens 20 minuten sudderen tot de aardappelen zacht zijn.

Houd de hoeveelheid vloeistof in de gaten en voeg een beetje water toe als het geheel te droog wordt.

Serveer in diepe kommen met wat zaadjes van de granaatappel en een beetje gehakte peterselie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.