
Aardappelsoufflé met Brugge Dentelle Caractère
Brugge Dentelle Caractère is perfect voor in deze aardappelsoufflé. Dat zijn al de lekkere, vetrouwde smaken van kaassoufflé maar net iets lichter.
Ingrediënten
- 1 Brugge Dentelle Caractère 150g
- 1 kg aardappelen
- 50g Brugge boter
- ½ liter volle melk
- 4 eierdooiers
- 1 el bloem
- 4 eiwitten
- peper en zout
Recept
8 ovenpotjes goed inboteren en de oven op 180°C voorverwarmen.
Aardappelen schillen, gaar koken en door de passe-vit draaien.
De melk koken en mengen met de puree en de eierdooiers.
De bloem en de in stukjes gesneden kaas door de puree roeren en bijkruiden met peper en zout (mag stevig afsmaken).
De eiwitten tot sneeuw kloppen en door de puree roeren en onmiddellijk in de ovenpotjes gieten ( de ovenpotjes mogen maar voor 2/3 gevuld zijn zodat ze niet overlopen tijdens het bakken).
40 minuten in de oven bakken bij 180°C tot een mooie bruine korst is bekomen (de deur dichtlaten tijdens het bakken en onmiddellijk opdienen).
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.