Aardappelsalade 'on the go' met tahinidressing

Slaatje
Type
Thema
Preparation time
Bereidingstijd

30

Geen zin in een saaie lunch? Neem een glazen bokaal of mason jar, vul 'm op voorhand met een heerlijke aardappelsalade en tahinidressing en werk af met verse groenten. En nu maar geduldig afwachten tot lunchtijd!

Ingrediënten

Voor de aardappelsalade:

  • 350 g krielaardappelen
  • 70 g noten
  • 450 g spinazie
  • 35 g rode ui
  • 1 rode paprika
  • 70 g erwtjes
  • 50 g spekjes gebakken
  • 2 el olijfolie
  • een snuifje zout

Voor de tahinidressing:

  • 3 tl tahini (sesampasta)
  • 1 citroen (voor het sap)
  • 1,5 tl ahornsiroop
  • 1 teentje look
  • ¼ tl zout
  • snufje peper
  • 2 à 3 tl water

Recept

Voor de aardappelsalade:

Halveer de krieltjes en kook ca. 10 minuten in gezouten water. Giet af, zet het deksel nog even op de kookpot en laat nog enkele minuten droogstomen.

Laat de erwtjes enkele minuten koken in water, tot wanneer ze boven drijven. Snijd ondertussen alle groenten fijn.

Neem een pan en verhit de olie. Bak de aardappelen goudbruin in ca. 10 minuten op middelhoog vuur en laat volledig afkoelen. Breng op smaak met een snufje zout.

Neem de mason jars en werk in laagjes.

Voor de tahinidressing:

Pel het teentje look en snipper het fijn en doe het in een mengkom.

Voeg de ahornsiroop, de tahini en het water toe aan de look. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed met behulp van een mixer.

Halveer de citroen en pers het sap eruit. Giet over de dressing en meng alles.

Smakelijk!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.