Aardappelsalade met tomaten en knapperige inktvis

Slaatje
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Ingrediënten

  • 400 g kleine nieuwe aardappelen
  • 20 inktvisringen
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 2 lenteuitjes
  • 1 bosje waterkers
  • 1 citroen
  • 6 el olijfolie
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • plantaardige olie om te frituren
  • 100 g bindmiddel (maïzena)
  • 1 el venkelzaadjes
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
  • 20 g groentekiemen

De olie is warm genoeg om te frituren wanneer een stukje brood in 30 seconden goudbruin wordt.

Recept

Zeef het bindmiddel (maïzena) en kruid met wat peper en zout. Strooi dit over de inktvisringen. Leg op een bord en laat 30 minuten onbedekt rusten.

Bereid ondertussen de dressing: warm de olijfolie in een kleine sauspan op een middelhoog vuur op en bak de fijngesneden sjalot 5 à 6 minuten (zacht, maar niet gekleurd). Zet dit opzij. 

Rooster de venkelzaadjes 1 à 2 minuten in een droge braadpan. Voeg de gebakken sjalotten, citroensap en rijstazijn toe. Roer ze onder de extra vergine olijfolie en kruid af met peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat de dressing afkoelen.

Stoom de ongeschilde aardappelen 15 à 20 minuten (tot ze zacht zijn). Doe ze in een kom om af te koelen. 

Snijd de aardappelen doormidden en snijd de tomaten in stukjes. Voeg de groentekiemen, waterkers en grofgehakte lenteuitjes toe en meng. Sprenkel wat dressing over de groenten. 

Warm dan de plantaardige olie in een grote sauspan op. Frituur de inktvisringen 3 à 4 minuten in kleine porties. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Besprenkel met citroensap. Houd ze warm tot alles geserveerd kan worden. 

Leg de aardappelsalade in het midden van een bord en leg er de inktvisringen op.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.