Aardappelpizza met forel, dille en crème-fraîche

4
45
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2 hele forellen
  • 120 g crème fraîche
  • 100 g gezouten boter
  • 50 ml olijfolie
  • ½ bos dille
  • 1 citroen, schil en sap
  • zout en peper
Als je de gekookte aardappelen raspt, zorg er dan voor dat je lange, stevige strepen maakt. Hierdoor krijg je lange, dunne slierten aardappel, wat veel lekkerder is om te eten. Korte, kleine streepjes maken het tot een puree.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de aardappelen in gezouten water tot ze drie kwart klaar zijn. Zet de aardappelen opzij, giet het water af en laat ze vijf minuten afkoelen. Rasp de aardappelen fijn.

Plaats een pan op hoog vuur. Voeg de boter en olijfolie toe aan de pan. Druk de geraspte aardappel in de pan en maak een grote ronde schijf. Breng op smaak met zout en peper en bak gedurende enkele minuten of tot de aardappel aan de onderkant en aan de randen goudbruin is.

Plaats de aardappelpizza vijf minuten in de oven.

Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier. Leg de forel op de bakplaat en breng op smaak met zout en peper aan beide kanten. Zet in de oven en bak gedurende 12-15 minuten.

Pluk wat van het vlees van de forel en strooi het over de aardappelpizza.

Verdeel de crème fraîche met een grote lepel gelijkmatig over de bovenkant van de pizza.

Strooi een beetje dille over de pizza. Voeg de zeste en de helft van het sap van de citroen toe. Breng goed op smaak met zout en peper.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.