Aardappelkoekjes met Brugge kaas en spinazie

4

Kook de aardappelen in water met een snuifje zout.
Pureer de gare aardappelen met 3 eierdooiers, muskaatnoot, peper en zout.
Blancheer de spinazie, kruid met peper en zout en meng de helft van de puree met de spinazie.
De andere helft van de puree meng je met 200 g gemalen Brugge Oud.

Beboter een ovenschaal en 8 bakringen van 7 cm diameter en 6 cm hoogte.
Klop 2 eieren los, kruid met peper en zout.
Snijd met de bakringen rondjes uit de ham.
Bak het spek.

Opbouw van de torentjes: leg de bakringen in de ovenschotel, leg vervolgens in deze volgorde in elke bakring: 1 cm spinaziepuree, beetjes geraspte Brugge Oud, 1 plakje ham, beetje spek, beetje kaas, kaaspuree en geklopt ei.

Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 180°C en laat 15 min bakken.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.