Aardappelen in waterzooi van kip

4
(30) 60
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 1 flinke hoevekip
  • 1 ui
  • 1 stuk wit van prei
  • 2 wortelen
  • 2 stukken wit van selder
  • 2 dl room
  • kruidentuiltje (tijm laurier peterselie)
  • 1 kruidnagel
  • peper en zout
  • 1 el maïzena (eventueel)
     

Verdeel de kip in vier en prik de ui in met een kruidnagel.
Doe vervolgens deze ui met de vier stukken kip en het kruidentuiltje in een ruime pot water en breng het geheel aan de kook.
Pocheer de filets ongeveer een half uur.
De bouten eerder drie kwartier.

Schil de wortels.
Haal met een dunschiller de grofste vezels van de selder en prei en laat deze groenten een 5-tal minuten mee pocheren met de kip.
Kook intussen de geschilde aardappelen in ruim gezouten water.
Giet ze af en houd dit intussen warm.

Haal de kip en groenten uit het water, verwijder de ui en het kruidentuiltje en laat de jus inkoken tot ongeveer 4 dl. Voeg de room toe en bind eventueel met een lepel maïzena.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg als laatste de kip, aardappelen en groenten bij de jus en laat kort doorwarmen.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.