Start to cook
Asperges à la flamande kennen we allemaal. Zijn asperges niet in seizoen? Gebruik dan aardappelen voor een heerlijk bijgerecht dat doet denken aan de klassieker.
Ingrediënten
- 4 vastkokende aardappelen (100g elk)
- 4 eieren
- 50 g gezouten boter
- 1 kl nootmuskaat
- 1 handjevol peterselie
- peper en zout
- 1 kg grof zeezout
Recept
Was de ongeschilde aardappelen, plaats ze op een bakplaat en bedek ze met het zeezout.
Bak de aardappelen gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Kook ondertussen de eieren tot ze hardgekookt zijn, pel ze en snijd ze in kleine stukjes.
Smelt de boter en meng met de eieren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de eieren en de boter.
Snijd de aardappel in twee en serveer met een lepel van het ei- en botermengsel.
Werk af met gehakte peterselie.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.