Aardappelen à la Flamande

Bijgerecht
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 60

Ingrediënten

  • 4 vastkokende aardappelen (100g elk)
  • 4 eieren
  • 50 g gezouten boter
  • 1 kl nootmuskaat
  • 1 handjevol peterselie
  • peper en zout
  • 1 kg grof zeezout
     

Recept

Was de ongeschilde aardappelen, plaats ze op een bakplaat en bedek ze met het zeezout.

Bak de aardappelen gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Kook ondertussen de eieren tot ze hardgekookt zijn, pel ze en snijd ze in kleine stukjes.

Smelt de boter en meng met de eieren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de eieren en de boter.

Snijd de aardappel in twee en serveer met een lepel van het ei- en botermengsel.

Werk af met gehakte peterselie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.