Duurzame melk

Duurzame melk

Duurzaamheid: een topic dat hoog op de agenda staat, ook als het over consumptie en productie van voeding gaat. Voor een goede benadering van duurzaamheid, is het belangrijk om naast de milieu-impact ook andere factoren zoals bijvoorbeeld de lokale economie, een correcte en betaalbare prijs en de voedingswaarde van een product in rekening te brengen.

Ook in de zuivelsector is verduurzaming een belangrijke uitdaging. De sector heeft namelijk alle troeven in handen om bij te dragen aan een gezonde en duurzame voeding. Het gaat daarbij vooral om het potentieel van grasland en landbouwbodems om zo een aanzienlijk deel van de CO2 uit de lucht te halen. Bovendien leveren producenten vandaag diverse inspanningen om het productieproces verder te verduurzamen, met respect voor het dier. Geïnteresseerd? We beantwoorden hieronder de meest voorkomende vragen omtrent zuivel en duurzaamheid.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.