Bio is...
Productinformatie

Bioweek: ontdek waarom bio zo bijzonder is

De Bioweek is terug! Lees hier waarom kiezen voor bio een goed idee is.

Lees meer
De Kromme Boom
Verhaal

De Kromme Boom: bio-oesterzwamkwekerij met een hart voor mensen

De Kromme Boom in Oostakker is een unieke werkplek waar oesterzwammen worden geteeld. 

Lees meer
Bioveeteler Johan
Verhaal

Op bezoek bij Hierford: “Veeteelt en duurzaamheid kunnen hand in hand gaan”

Bioveeteler Johan wil de natuur zo dicht mogelijk bij zijn runderen brengen. Hoe hij dat doet?

Lees meer
Kaas aansnijden
Duurzaamheid

Hoe Brugge Kaas de eerste CO2-neutrale kaas in België werd

De CO2-uitstoot bij de kaasproductie fors verminderen: dat was de uitdaging die Milcobel aanging.

Lees meer
Kaas snijden
Productinformatie

Kazen van bij ons, altijd van topkwaliteit

Kazen van hier zijn van onberispelijke kwaliteit dankzij strenge voorzorgsmaatregelen en controles.

Lees meer
Bio-Planet rayon
Verhaal

Op bezoek bij Bio-Planet: “Bio, da's het voedsel van de toekomst.”

Bij biosupermarkt Bio-Planet zetten ze volop in op lokaal en seizoensgebondenheid. Lees hier waarom.

Lees meer
Flandrien-kaas wordt ingepakt
Verhaal

Flandrien, daar waar wei en wrongel nog tussen de handen van echte kaasmeesters passeren

Bij kaasmakerij Flandrien leven ze met hart en ziel voor hun stiel. En dat proef je in hun kazen. 

Lees meer
Het verpakken van kaas
Productinformatie

Kaas maken: het traject van melk tot kaas

Hoe wordt kaas gemaakt? En waar wordt kaas van gemaakt? Je leest het hier.

Lees meer
Ann Keymeulen
Verhaal

Waarom kaasmeester Ann Keymeulen gepassioneerd is door Belgische kazen

Kaasmeester Ann Keymeulen heeft een liefde voor Belgische kazen. Lees hier waarom.

Lees meer