Schelvis ligt op een torentje aardappelen in een blauw bord. Het bordje staat klaar om aan te vallen op een houten witten tafel met wit bestek langs.
Kooktips

3 redenen om kip of vis te pocheren in melk

Je ingrediënten pocheren in melk biedt alleen maar voordelen. Lees er hier meer over.

Lees meer
Een prachtige laagjestaart opgebouwd uit chocolade biscuit, vanille-ijs, karamelijs en chocolade-ijs. De taart kreeg een witte afwerkingslaag aan de buitenkant en aan de bovenzijde liggen verschillende bollen ijs. Als afsluiter werden er sterrenstokjes aangestoken bovenop de taart.
Kooktips

Zelf ijstaart maken: een koud kunstje

We bundelden tips en onze favoriete recepten, van een ronde ijstaart met laagjes tot semifreddo.

Lees meer
De Kromme Boom
Verhaal

De Kromme Boom: bio-oesterzwamkwekerij met een hart voor mensen

De Kromme Boom in Oostakker is een unieke werkplek waar oesterzwammen worden geteeld. 

Lees meer
Flan karamel
Kooktips

Fan van flan? Zo maak jij een zijdezachte flan karamel

Flan is het perfecte dessert voor karamelliefhebbers. Lees hier hoe je een zijdezachte flan maakt.

Lees meer
Bioveeteler Johan
Verhaal

Op bezoek bij Hierford: “Veeteelt en duurzaamheid kunnen hand in hand gaan”

Bioveeteler Johan wil de natuur zo dicht mogelijk bij zijn runderen brengen. Hoe hij dat doet?

Lees meer
Ontbijt met melk
Kooktips

Low budget koken: 5 gerechten voor maximum 6 euro

Heerlijk koken zonder je portemonnee te plunderen? Dat kan! Want koken met melk is fingerlicking affordable.

Lees meer
Een heerlijk ontbijtje dat smaakt naar worteltaart, dat kan je niet weerstaan! De overnight oats is geserveerd in een licht grijs diep bord, witte lepel langs en een kop verse koffie. Helemaal klaar om wakker te worden.
Kooktips

Overnight oats, de perfecte start van je dag

Overnight oats is lekker, snel klaar en het past in een gezonde voeding. Kortom: het ideale ontbijt!

Lees meer
Bio-Planet rayon
Verhaal

Op bezoek bij Bio-Planet: “Bio, da's het voedsel van de toekomst.”

Bij biosupermarkt Bio-Planet zetten ze volop in op lokaal en seizoensgebondenheid. Lees hier waarom.

Lees meer
Rijstpap
Kooktips

Rijstpap maken: 5 tips voor een perfect resultaat

Hoe krijg je een smeuïge rijstpap? En hoe kan je ‘m extra kleur of smaak geven? Wij delen tips!

Lees meer
Chocolademelk
Kooktips

5 manieren om je warme chocolademelk te pimpen

Ga je warme chocolademelk maken of wil je je chocomelk pimpen? Probeer dan zeker deze tips.

Lees meer
Golden milk
Kooktips

Restjes zuivel verwerken als een pro: je doet het zo!

Wat kan je nog doen met een scheutje melk, een restje room of yoghurt? Vind hier tips en recepten om...

Lees meer
Semifreddo met kersen
Kooktips

Semifreddo: half koud, helemaal lekker!

Zin in een ijsje? Met semifreddo maak je simpel zelf ijs, zonder ijsmachine! 

Lees meer
Panna cotta met rabarber
Kooktips

Olala, panna cotta! Zo maak jij dit heerlijke dessert

Dat je panna cotta ook perfect kan maken met lekkers van bij ons ontdek je in deze tips en recepten.

Lees meer