Pieter De Koekelaere
Verhaal

De geuteling, streekproduct klaar om Vlaanderen te veroveren

Goudbruin gebakken, luchtig en mals aan de binnenkant. Pieter De Koekelaere laat Vlaanderen kennismaken met de geuteling.

Lees meer
De Kromme Boom
Verhaal

De Kromme Boom: bio-oesterzwamkwekerij met een hart voor mensen

De Kromme Boom in Oostakker is een unieke werkplek waar oesterzwammen worden geteeld. 

Lees meer
Bioveeteler Johan
Verhaal

Op bezoek bij Hierford: “Veeteelt en duurzaamheid kunnen hand in hand gaan”

Bioveeteler Johan wil de natuur zo dicht mogelijk bij zijn runderen brengen. Hoe hij dat doet?

Lees meer
Ben Muyshondt
Verhaal

Op bezoek bij Pomuni: “We mogen in Vlaanderen trots zijn op onze aardappelen.”

Bij Pomuni verwerken ze jaarlijks 200.000 ton aardappelen. Kijk mee achter de schermen van het bedrijf.

Lees meer
7 gevulde aardappelen liggen op een zwarte vuurvaste pan, ze zijn gevuld met aardappelkruim, kaas en spekblokjes. Er ligt een handdoek achteraan in beeld en een slaatje met tomaatjes.
Kooktips

Aardappelen op de bbq? Tast toe!

Of je ze nu klaarmaakt op de barbecue of serveert als bijgerecht: aardappelen passen altijd!

Lees meer
Bio-Planet rayon
Verhaal

Op bezoek bij Bio-Planet: “Bio, da's het voedsel van de toekomst.”

Bij biosupermarkt Bio-Planet zetten ze volop in op lokaal en seizoensgebondenheid. Lees hier waarom.

Lees meer
Boeuf bourguignon
Kooktips

Aardappelen koken: tips voor een perfect resultaat

Hoelang moeten aardappelen koken? Kan je aardappelen koken in de microgolfoven? 

Lees meer
Peter Van de Weyer
Verhaal

Met vakmanschap gemaakt: Kempense gedroogde boerenhesp, dat smaakt!

Slager Peter houdt vast aan tradities voor zijn Kempense gedroogde boerenhesp. Lees hier meer over dit erkend traditioneel streekproduct.

Lees meer
Heerlijke patatas bravas geserveerd in een groot diep bord, afgewerkt met een pittige tomatendip en aïoli. Twee gekoelde watertjes staan rechts van het bord. Klaar om de tapas tafel aan te vallen.
Kooktips

Reis rond de wereld met de aardappel

Wist je dat de aardappel een belangrijke rol speelt in verschillende eetculturen? We zetten enkele toppers op een rij.

Lees meer
Rosties liggen geschrankt op een dienschaaltje in licht blauwe kleur. Hierop ligt een wit boterpapier waar de rosties op afgewerkt werden. Er staan ook nog twee potjes in beeld met de restjes van de makreel, radijsjes en zoetzure rode ui.
Kooktips

Zelf rösti maken: de patat van een andere kant

Geen zin in gekookte of gebakken aardappelen? Lees hier onze tips om zelf rösti klaar te maken.

Lees meer
Een witte ovenschaal met donkerblauw randje staat op een keukenonderlegger op een witte houten tafel. Er staat een witte pepermolen en een glazen flesje met olijfolie langs. De verse tijm zorgt voor extra kleur bij de geroosterde aardappelen, er ligt ook nog een blauwe linnen servette langs de ovenschotel.
Kooktips

3 manieren om te koken met een restje aardappel

Heb je een restje gekookte aardappelen over? Gooi het niet weg. Tover het om tot een nieuw gerecht.

Lees meer
Klaargemaakte hasselback potatoes met pittige kruiden. Ze liggen op een grijze ovenschaal op de keukentafel. Achteraan het beeld zie je hete pepers, look, rozemarijn en een halve citroen liggen.
Kooktips

Hasselback aardappelen maken: al jullie vragen beantwoord

Zin in knapperige hasselback potatoes? Lees hier hoe je ze zelf maakt en probeer onze recepten.

Lees meer
Twee witte stoofpotjes sttaan op een witte houten tafel en zijn gevuld met traag gegaard rundsvlees. De stoofpot is afgedekt met een laagje van aardappelschijfjes. De gratin is mooi goudgeel gebakken. Er staat een pepermolen langsheen de kookpotten, servette en grote lepel.
Kooktips

Gratin dauphinois maken doe je zó

Wil je aardappelgratin maken, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Met deze tips lukt je gratin altijd.

Lees meer
Een heerlijke aardappelsalade geserveerd in een diep wit bord. De kleuren zijn heerlijk fris en zonnig om je feestmenu te laten stralen. Groen, oranje en wit zijn hier de kleurtoppers.
Kooktips

Feestelijke aardappelgerechten: de keuze is reuze

Op zoek naar feestelijke aardappelgerechten? Doe inspiratie op met onze recepten met aardappelen van hier.

Lees meer
Krokante roggevleugel met gebakken krieltjes en zoetzure komkommersalade
Kooktips

Krieltjes klaarmaken op 5 verschillende manieren

Wil je krieltjes klaarmaken, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Check onze tips.

Lees meer