Goedgevulde club sandwich met lamsvlees en rauwkost. Gepresenteerd op een bord met middenin een prikker, klaar om op te eten.
Kooktips

Hoe hou je gerechten met lamsvlees licht?

Lamsvlees wordt vaak geassocieerd met zware gerechten, maar je kunt het ook verfijnd en licht bereiden. 

Lees meer
Silsomhof
Verhaal

’t Silsomhof: een boerderij met hart voor mens en dier

Lokaal vlees met een verhaal? Bij ’t Silsomhof zorgen ze met liefde voor de dieren en dat proef je.

Lees meer
Ragout van konijn
Kooktips

Wat is ragout van konijn en hoe maak je dit gerecht?

Ragout van konijn is een klassieker, maar een die helemaal past in de moderne keuken. 

Lees meer
Op een taartrooster liggen 6 koekjes af te koelen. Het zijn koekjes van cinnamon rolls, een nieuwe versie om te genieten van deze heerlijke en kruidige zoetigheid. Op de koekjes is frosting gespoten op basis van roomkaas.
Kooktips

Wat zijn cinnamon rolls en hoe maak je ze?

Heb je zin om zelf kaneelrolletjes te maken? Met onze tips en recepten loopt alles op rolletjes!

Lees meer
Kip curry in de wok
Kooktips

Hoe maak je kip curry en hoe geef je ‘m een lokale toets?

We vertellen je hoe een heerlijke kip curry bereidt met kip en andere ingrediënten van eigen bodem.

Lees meer
Leghennenhoudster Vicky
Verhaal

Van kleuterklas naar kippenstal: het verhaal achter de eitjes van Bio-ei-Korbol

Hoe een kleuterjuf leghennenhoudster werd: lees Vicky’s inspirerende verhaal.

Lees meer
Den Boogerd - schapen
Verhaal

Den Boogerd wint BioVLAM 2025: biologische hoogstamboomgaard bekroond

De hoogstamboomgaard uit Zelem wist zowel de vakjury als het publiek het meest te overtuigen.

Lees meer
Groenteburgers met pompoen en broccolini
Kooktips

Broccolini of bimi: niet zomaar een minibroccoli

Broccolini vraagt weinig voorbereiding en is zo klaar. Benieuwd? Wij geven je handige tips. 

Lees meer
De galette van tomaten ligt op de tafel op een wit boterpapiertje. Hij is mooi gebakken en er is een stukje van gesneden. Er staat een basilicumplantje langs, alsook een flesje gouden olijfolie.
Kooktips

Hoe maak je hartige taart? 5 vaakgestelde vragen beantwoord

We vertellen je alles wat je moet weten als je zelf een hartig taartje wil maken.

Lees meer
HOP Gastrobar
Verhaal

Bram van Hop Gastrobar: "Food- en beerpairing is niet zomaar een trend voor mij.”

Chef Bram Verbeken van Hop Gastrobar vertelt over zijn passie voor lokale producten en bieren. 

Lees meer
Op een witte houte tafel staat een langwerpig blauw bordje. Hierop liggen twee mini-cheesecakes met blauwe bessen. Er ligt een vork langs, een potje extra blauwe bessn en een takje munt.
Kooktips

Hoe maak je cheesecake? Al jullie vragen beantwoord

Welke kaas gebruik je best? Hoe vermijd je dat de taart scheurt? En hoe krijg je een stevige bodem? 

Lees meer
Cocquyt Hardfruit
Verhaal

Fruitbedrijf Cocquyt: Al vier generaties lang appels, peren en passie

Ontdek het verhaal van Fruitbedrijf Cocquyt in Meigem: al vier generaties lang telen ze met passie appels, peren en kersen.

Lees meer
Recht van 't veld
Verhaal

Recht van 't Veld: waar familie, zorg en smaak samenkomen

Een tuinbouwbedrijf met een bruisende hoevewinkel en zorgboerderij. Lees meer over Recht van 't veld. 

Lees meer
Sam Dhuyvetter
Verhaal

Het vakmanschap achter vlees van bij ons: 4 ambassadeurs aan het woord

Hendrik Dierendonck, Luc en Axelle De Laet en Sam D’Huyvetter vertellen waarom zij kiezen voor lokaal vlees en puur vakmanschap.

Lees meer
Lodewijk Waes
Verhaal

Van Spaanse droom tot Vlaamse wijn: 20 jaar Wijndomein Waes

Wijndomein Waes maakt bekroonde wijn van eigen bodem. Wijnbouwer Lodewijk deelt zijn verhaal.

Lees meer