3 originele cadeautjes om de juf en meester blij te maken

3 originele cadeautjes om de juf en meester blij te maken

Het schooljaar loopt ten einde. Niet lang meer en je kleine spruit neemt voor twee lange maanden afscheid van klasgenootjes en natuurlijk ook van de allerliefste leerkracht. Hartverwarmend hoe die een heel jaar lang druk in de weer was voor zoon- of dochterlief! Omdat een origineel cadeau voor de juf of meester soms moeilijk te vinden is, geven wij je 3 culinaire verwentips. Zet je koksmuts dus maar op en maak een heerlijk cadeau voor de juf of meester. Succes gegarandeerd!

1. Granola voor de ouder in tijdsnood

Dit is een tip voor de vele ouders die op donderdag 28 juni beseffen dat het morgen – ja morgen! – de allerlaatste schooldag is en ze - help! - nog geen cadeau voor de juf hebben. Niet getreurd. Op de voorlaatste dag van het schooljaar kampen naar alle waarschijnlijkheid zo’n 80% van de ouders met dit probleem.

Als cadeau voor de juf stellen we je een oerdegelijke, snel te bereiden (lees 20 minuutjes) granola met amandelen voor.

Tips:

Granola

2. Muffins voor de snoepende ouder

Even denken, wat geven we de juf cadeau? Heel eenvoudig, iets waar jij en je kapoen ook van kunnen genieten! Muffins bijvoorbeeld. Deze heerlijke, kleine gebakjes met seizoensfruit en chocolade laten geen juf of meester onverschillig. De muffins met bessen maak je in een kwartiertje klaar. Daarna nog een half uurtje bakken in de oven en je huis ruikt overheerlijk.

Tips:

Muffins

3. Confituur met zomerfruit voor de doe-het-zelvende ouder

Tot slot maken we confituur. Deze aardbeien-frambozenconfituur is een heel fijn afscheidscadeautje. En je kan het lang bewaren. Handig want als de juf of meester meteen op reis vertrekt, wordt het cadeautje toch niet slecht.

Tips:

  • Juni is het ideale moment om te koken met zomerfruit zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Deze vruchten zijn nu op hun zoetst, hoog in aanvoer en dus goed voor de portemonnee. Aan de slag!
  • Wil je weten hoe je de lekkerste confituur maakt? Onze tips helpen je op weg.
  • Hoe inpakken? Laat je zoon of dochter de pot versieren met speciale verf geschikt voor glas, haak zelf een jasje voor de confituurpot of plak er een leuk etiket op.

Zo, hopelijk heb je nu voldoende inspiratie voor een origineel cadeau voor de juf of voor de meester. Aan de slag nu.

Dank je wel, lieve juf! Vele groetjes, lieve meester! Tot in september!

Confituur

Probeerde je een van onze recepten? Of heb je nog leuke ideetjes om de juf of de meester te verrassen? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!