Verfrissende drankjes met fruit

Zo maak je verfrissende drankjes als een echte barman/-vrouw

Nee, je hebt hoeft niet op een tropisch eiland te zitten om te genieten van een verfrissend drankje. Een leuk avondje met het gezin, een virtueel diner, of een spontane picknick… elk excuus is goed om de frisdank aan de kant te schuiven en te kiezen voor een zelfgemaakt drankje. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met heerlijk vers fruit van bij ons maak je in 1-2-3 de lekkerste mocktails, cocktails of houd je het simpel met water met een smaakje.

3-vruchtenpunch

5 tips voor de lekkerste drankjes

  • Volg de seizoenen

De beste zomerdrankjes maak je met ingrediënten die in de zomer in seizoen zijn. Aardbeien, bessen, frambozen, braambessen… Gebruik deze smaakbommetjes voor het beste resultaat. Weet je niet zeker wat wanneer in seizoen is? Check dan zeker onze handige seizoenskalender. En voor alles wat je nodig hebt, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of koop je ingrediënten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.

  • Gebruik verse producten

Maak je een virgin mojito met blauwe bessen? Koop dan zeker kraakverse blauwe bessen. Zo zal je drankje nóg lekkerder smaken. Wist je trouwens dat er veel werk en planning komt kijken bij het telen van blauwe bessen? Teler Tom vertelt er alles over.

  • Volg de recepten en houd je aan de hoeveelheden

Creativiteit wordt vaak beloond, maar drijf het niet te ver. De balans tussen de verschillende ingrediënten moet steeds goed zitten. Vermijd stress en fiasco’s en wijk niet te ver af van het recept.

  • Gebruik een paar ijsblokjes

Overdrijf niet met ijs. Te veel ijsblokjes betekent een waterachtig drankje dat al zijn smaak verliest.

  • Haal je mooiste glazen boven en maak nog meer indruk

Het oog wil ook wat dus serveer jouw drankje niet zomaar in een plastic bekertje maar in een (gekoeld) glas. Zo klopt het plaatje helemaal.

Breng de sfeer erin met zelfgemaakte cocktails

Je hoeft geen professionele barman of -vrouw te zijn om een lekkere cocktail op tafel te toveren. Met enkele tips en aan de hand van onze recepten wordt cocktails maken een fluitje van een cent.

Met deze mocktails houd je je hoofd erbij

Een cocktailparty zonder alcohol? Dat kan! Met een mocktail laat je de alcohol achterwege en geniet je nog steeds van dezelfde smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een virgin sangria of mojito met blauwe bessen? Theeliefhebbers gaan voor de mocktea van rood fruit. Kies jouw favoriet uit de volgende recepten.

Houd het simpel met water met een smaakje

Heb je weinig tijd of wil je een drankje maken met de ingrediënten die je al in huis hebt? Vul een grote kan met water, voeg smaakmakers toe (bv. frambozen en vanille), laat even rusten en, voila, jouw drankje is helemaal klaar.

Let's get started!

Waren jouw cocktails of mocktails een groot succes? Laat het ons zeker weten of deel een foto via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Wil je bovendien op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!