Restaurant Colette

Chef Thijs Vervloet van Colette – De Vijvers: “Trots op al het lekkers dat ons land te bieden heeft”

Op het unieke domein De Vijvers in Averbode baat chef Thijs Vervloet restaurant Colette – De Vijvers en Bistro De Vijvers uit. “Vlak bij een van de mooiste Belgische esplanades geniet je van lekker, vers eten, met zicht op de vijver en pal in het groene Merodegebied.” Thijs is trots op z’n keuken en leidt je graag even rond.

Wat hebben restaurant Colette – De Vijvers en Bistro De Vijvers te bieden?

“Met restaurant Colette ambiëren we een hooggastronomische keuken, terwijl de vernieuwde bistro een totaalbeleving is voor iedereen. Zo kun je bij ons terecht voor zowel gastronomische gerechten, maar ook als je liever casual en laagdrempeliger iets komt eten.”

Wat is typisch voor de keuken van Colette?

“We werken alleen met de allerbeste producten, die de hoofdrol wegkapen op het bord. We stellen één topproduct centraal, aangevuld met een goeie garnituur, een lekkere saus… Altijd vers en zo veel mogelijk van bij ons. We proberen ook altijd fris, innovatief en hedendaags uit de hoek te komen.”

Waarom verkiezen jullie lokaal lekkers?

“Producten van bij ons zijn van topkwaliteit. Denk maar aan onze witte asperges, de vrije-uitloopkippen van Coq des Prés, Belgisch kalfsvlees, noordzeegarnalen, kaas van Averbode… België heeft heel wat lekkers te bieden en daar mogen we terecht trots op zijn. Ik vind het ook belangrijk om lokale landbouwers en ondernemers te steunen.”

Chef Thijs Vervloet

Merk je dat ook bij de klanten?

“Ook zij willen inderdaad meer en meer lokale en Belgische producten proeven. Als chef promoot ik dat natuurlijk graag: ik vertel waar de ingrediënten vandaan komen, hoe de producten gemaakt worden… Ik vind het belangrijk dat te weten als chef.”

Heb je een voorbeeld?

“Af en toe bezoek ik de boerderij waar ons kalfsvlees vandaan komt. Zo zie ik dat de dieren er het naar hun zin hebben en in een propere omgeving leven. De veehouder doet alles voor het comfort van de kalveren. Dat geldt ook voor de braadkippen die we gebruiken: ze leefden buiten en dat proef je. Ik werk graag samen met mensen voor wie kwaliteit het hoogste goed is – dat is ook zo voor restaurant Colette.”

Welk gevoel streef je na bij je gasten?

“Een wauw-gevoel. Ik hoop dat ze goed verwend van tafel gaan en zeggen dat ze willen terugkomen. In ons restaurant en op dit prachtige domein streven we naar het perfecte gevoel van de gast.”

Ben jij ook fier op het lekkers van hier?

Laat het ons weten via FacebookInstagram of Twitter en post een foto van jouw favoriete gerecht of ingrediënt met #lekkervanbijons.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste culinaire weetjes, tips en verhalen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.