5 budgetvriendelijke recepten van 5 foodies

Lekker koken hoeft niet duur te zijn. De heerlijkste gerechten zijn vaak zelfs verrassend goedkoop. We vroegen vijf fenomenale foodbloggers naar hun favoriete budgetrecept. 

1. Aspergerolletjes met ham op grootmoederswijze door Cuberdon & Macaron

Anniek zet meteen de toon met asperges: een gouden zet. Asperges zijn nu volop in seizoen. Met een handvol ingrediënten, die iedereen in de koelkast heeft liggen, presenteert Anniek het perfecte lentegerecht, een goedkoop voorgerecht met de uitstraling van een driesterrenkeuken. Ga naar de blogpost van Anniek op Cuberdon & Macaron

Aspergerolletjes met ham op grootmoederswijze

2. Brood zonder kneden door Een Lepeltje Lekkers

Wat een ontdekking van Annelies! Een zelfgebakken brood waarvoor de mouwen niet eens opgestroopt hoeven te worden. Dit brood moet niet gekneed worden. Yep, je leest het goed. Het enige wat je nodig hebt is tijd. Druk de pauzeknop in en go slow, zoals het hoort. Ga naar de post van Annelies op Een Lepeltje Lekkers

Brood zonder kneden

3. Stoofpotje met kip en paprika door Cookameal

Kip, paprika en tomaat, met drie basisingrediënten zet Amylia een feestmaal van formaat op tafel. Dit zalige stoofpotje is een smakelijke no-nonsens schotel. Een superlekkere portie gezonde kost waar de portefeuille blij van wordt. Ga naar de post van Amylia op Cookameal.

Stoofpotje met kip en paprika

4. Pasta met gekarameliseerde ui door Koken op hakken

Iedere student op kot weet dat als budget-koken op het menu staat, pasta vroeg of laat om de hoek komt kijken. Stephanie pakt het meteen goddelijk aan. Met een absoluut minimum aan ingrediënten creëert ze een rijkelijke bord dat overloopt van aroma’s. Ga naar de post van Stephanie op Koken op hakken.

Pasta met gekarameliseerde ui

5. Hartige taartjes van rode biet, geitenkaas en tijm door Macaron Manon

Manon zet de kers op de taart. Of eerder: de rode biet. Haar taartjesrecept doet de smaakmeter stevig in het rood gaan, terwijl het banksaldo ver van de rode zone blijft. Een hartig hoera-gerechtje met pure ingrediënten van bij ons. Ga naar de post van Manon op Macaron Manon.

Hartige taartjes van rode biet, geitenkaas en tijm

Heb jij een van onze recepten geprobeerd? Of heb je zelf nog tips die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.