Chocolademelk

4 tips tegen een winterdip

Je kent het wel, die typische winterblues: je hebt weinig energie, je geraakt moeilijk(er) uit je bed, je voelt je een beetje somber... Dat kan anders. Leg je winterdip aan banden dankzij deze 4 tips.

1. Maak de gezonde keuze

Kies voeding die deel uitmaakt van een gezond voedingspatroon. Zet groenten en fruit dagelijks op je menu. Ze leveren belangrijke voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Ook volkoren graanproducten, aardappelen, zuivelproducten, vis en vlees afgewisseld met peulvruchten of eens een eitje maken deel uit van een gezond voedingspatroon. 

Tijdens de wintermaanden zijn we geneigd om meer en calorierijk te eten. Is dat wel nodig? Lees hier of je meer moet eten in de winter.

2. Ga naar buiten

Op koude dagen is het aanlokkelijk om in je warme zetel te kruipen. Geen schande, maar niets is zo verkwikkend als een winterwandeling.

Tip! Organiseer een winterbarbecue. Samen met familie en vrienden herinneringen ophalen... Gezellig!

Gezellig rond de vuurkorf

3. Sport je fit

Door regelmatig te bewegen zal je je energieker voelen, beter slapen en meer ontspannen zijn.

4. Gun jezelf rust

Daar is die warme zetel. Probeer doorheen de drukte soms wat gas terug te nemen en te ontspannen. Rust eens goed uit, lees je favoriete boek of ga naar de film.

Vergeet niet voldoende te slapen. Een goed bioritme doet wonderen. En dan ’s morgens bij het ontbijt opnieuw een portie fruit voor een energieke start van de dag.

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Van alle ingrediënten die in onze recepten gebruikt worden, vind je in de winkel lekkere bioversies. Of koop je liever rechtstreeks bij de boer? Ook dat kan. Bekijk hier alle hoeveverkooppunten in je buurt

Heb jij een van onze recepten geprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker gerecht dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.