Witloofsoep met toverstengels

Soep
Halloweenrecepten
Lekker voor kinderen
4
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 8 stronken witloof (zeer fijn gesneden)
  • 30 g boter
  • peper en zout
  • 8 plakjes spek
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels kruidenkaas
  • 3 dl room
  • 1 liter kokende kippenbouillon

Snij de prei en de ui fijn, stoof ze aan in boter.
Voeg het witloof toe en stoof goed verder.
Doe de kippenbouillon erbij.
Laat koken gedurende 10 minuten.

Voeg peper en zout erbij samen met de room en laat nog eens 5 minuten koken.
Goed mixen en doorsteken en eventueel bijkruiden.

Snijd reepjes bladerdeeg +/- 3 cm dikte.
Leg het spek erop en strijk de honing erop.
Rol toe in lange stengels bak in de oven op 180°c tot ze goed bruin zijn.

Doe de soep in kommen, doe er wat kruidenkaas in en leg de spekstengels erbij.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.