Stoofschotel van aardappelen en chilirundvlees

Hoofdgerecht
Gerechten met bier
Stoofpotjes
4
  • 3 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 450 g magere rundvleesblokjes
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 300 g rode bonen uit blik (uitgelekt en afgespoeld)
  • 1 chilipeper
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml donker bier
  • 150 ml rundsbouillon
  • 1 el chilipoeder
  • klontje boter
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout
     

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
Versnipper de ui, snijd de paprika in reepjes.
Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak hem fijn.
Plet de knoflook.

Bak het vlees aan in een grote hittebestendige kookpot met wat boter.
Voeg daarna alle andere ingrediënten toe.
Roer goed en meng alle ingrediënten.
Kruid naar smaak met peper en zout.

Zet de kookpot gedurende 2 uur in de voorverwarmde oven tot het vlees en de aardappelen zacht zijn.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.