Mousselinesaus

Saus
0

Een mousselinesaus is een Hollandse saus waaraan je op het laatste ogenblik geklopte room toevoegt.

  • 4 soeplepels water
  • 2 soeplepels azijn
  • 5 eierdooiers
  • 1 lepel boter
  • peper en zout
  • sap van 1/2 citroen
  • een weinig room
Mousseline saus smaakt uitstekend bij gebakken of geroosterde vis.

Smelt de boter.

Laat het water, azijn en citroensap inkoken. Voeg één voor één de eierdooiers toe op een zacht vuur, onder voortdurend kloppen.

Voeg tenslotte in een dun straaltje de gesmolten boter toe en op het laatste ogenblik de geklopte room.

Breng op smaak met peper en zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.