Lichte aardappelgratin met bouillon

Bijgerecht
Gratin
4
  • 750 g vastkokende aardappelen (bv. Nicola)
  • boter
  • 1 ui, in flinterdunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • enkele takjes verse tijm, fijngesneden
  • enkele takjes rozemarijn, fijngesneden
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • peper en zout
Voor nog meer smaak kun je reepjes gerookt spek tussen de laagjes aardappel verdelen. Deze gratin kun je van tevoren maken. Zet 30 minuten in de oven en warm net voor het serveren nog 10 minuten op in de oven.

Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Gebruik hiervoor eventueel een keukenrobot of mandoline.

Vet 4 ovenschaaltjes in met boter (of gebruik één grote schaal). Schik een eerste laagje aardappelen dakpansgewijs op de bodem. Leg hierop enkele stukjes ui, knoflook, tijm en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout, en giet er een paar lepels bouillon over.

Maak op deze manier laagjes tot alle aardappelen op zijn. Dek af met aluminiumfolie en zet gedurende 40 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.