Gezond eten, wat betekent dat eigenlijk?

Gezond eten betekent evenwichtig en gevarieerd eten. Een handig hulpmiddel hiervoor is de voedingsdriehoek. Plantaardige producten zoals groenten, fruit, volle granen en aardappelen, peulvruchten, noten en plantaardige olie vormen de basis en die wordt aangevuld met producten van dierlijke oorsprong zoals zuivelproducten, vis, eieren en vlees. In de juiste verhoudingen vormen ze samen een gezond voedingspatroon. Drink vooral water en geef ook zo veel mogelijk de voorkeur aan weinig of niet-bewerkte basisproducten. Eet op vaste tijdstippen en vermijd te veel tussendoortjes, zeker ook ultrabewerkte producten zoals snoep, koekjes, chips, frisdranken en alcohol.

Voldoende bewegen en minder lang stilzitten blijft ook belangrijk om zo lang mogelijk fit en gezond te blijven. Je vindt hierover meer info in de bewegingsdriehoek.

De aanbevelingen van de voedings- en bewegingsdriehoek zijn uitgewerkt door het Vlaams Instituut Gezond Leven.

 

Referenties:

Vlaams Instituut Gezond Leven - www.gezondleven.be 

 

Bekijk alle veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.