Zeetong met kerstomaten

Volg onze viskalender en proef het beste uit de Noordzee op het juiste moment

Vis kan je het hele jaar rond eten, maar elke vis heeft zo zijn momenten. Onze viskalender loodst je doorheen de typische visseizoenen. Je zal zien, de Noordzee geeft je op elk moment van het jaar een ruime keuze.

Vers opgevist door onze vissers

Hier zijn enkel de vissoorten vermeld die door onze vissers worden aangevoerd. De viskalender werd samengesteld op basis van 4 factoren: kwaliteit, voldoende aanvoer in onze visveilingen, buiten het paaiseizoen (de periode dat vissen samenkomen in paaigebieden om zich voort te planten) en duurzaamheid. Weet dat het beste aankoopmoment ook afhankelijk is van klimatologische omstandigheden en eventuele vangstbeperkingen opgelegd door de Europese Unie. Bij twijfel of vragen kan je visspecialist je steeds verder helpen.

Door een goede en snelle distributie ligt zowel in de viswinkel als supermarkt dagelijks een uitgebreid aanbod aan verse vis. Gekweekte vissoorten zijn het hele jaar door goed verkrijgbaar.

Genieten van seizoensvis van bij ons

Net zoals groenten en fruit is ook vis op zijn best in het juiste seizoen. De vis is dan niet alleen veel verser en bijgevolg lekkerder, je maakt er bovendien een duurzame en prijsvoordelige keuze mee. Na een blik op onze viskalender weet je perfect wanneer welke vis te kiezen. Meer weten over je favoriete vis? Klik op de naam van de vissoort en duik in een zee van weetjes.

 

Lage aanvoer
Normale aanvoer
Hoge aanvoer
Bot Jan Feb Mar Apr May Jun jul aug sep okt nov dec
Forel jan feb Mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Geep Jan Feb Mar apr mei jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Griet jan Feb Mar Apr May Jun jul aug sep okt nov dec
Grijze Garnaal Jan Feb Mar Apr May Jun Jul aug sep okt nov dec
Haring jan feb Mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Heek jan feb Mar Apr May Jun jul aug sep okt nov dec
Hondshaai jan feb Mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Horsmakreel jan feb Mar apr May Jun Jul aug sep okt nov dec
Kabeljauw Jan Feb Mar Apr May jun jul aug sep okt nov dec
Kongeraal jan feb Mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Koolvis jan Feb Mar Apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Krab Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep okt nov dec
Langoustine Jan Feb Mar Apr May jun jul aug sep okt Nov Dec
Leng jan feb Mar Apr May Jun Jul Aug sep okt nov dec
Makreel jan feb Mar Apr May Jun jul aug sep okt nov dec
Octopus jan feb Mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Paling jan feb Mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Pijlinktvis jan feb Mar apr May Jun Jul Aug sep okt nov dec
Pladijs Jan Feb Mar Apr May jun jul aug sep okt Nov Dec
Pollak jan Feb Mar Apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Poon jan feb Mar apr May Jun Jul Aug Sep okt nov dec
Rog jan feb Mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Roodbaars jan Feb Mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Schar jan feb Mar Apr May jun jul aug sep okt nov dec
Scharretong jan feb Mar Apr May Jun Jul Aug sep okt nov dec
Schelvis jan feb Mar Apr May jun jul aug sep okt nov dec
Sint-jakobsschelp jan feb Mar Apr May Jun Jul Aug sep okt nov dec
Steenbolk jan feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep okt nov dec
Tarbot jan feb Mar Apr May Jun Jul Aug sep okt nov dec
Tongschar jan feb Mar Apr May Jun Jul aug sep okt nov dec
Wijting jan feb Mar Apr May Jun jul aug sep okt nov dec
Wulk jan feb Mar apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Zeebaars jan feb Mar apr May Jun Jul Aug sep okt nov dec
Zeebarbeel jan feb Mar apr May Jun Jul aug sep okt nov dec
Zeeduivel jan feb Mar Apr May Jun jul aug sep okt nov dec
Zeekat jan feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep okt nov dec
Zeetong Jan Feb Mar Apr May jun jul aug sep okt nov dec
Zeewolf Jan feb Mar apr mei jun jul aug sep Oct Nov Dec

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.