Zomerse taboulé van jonge bloemkool met konijn

4
(15) 15
  • 600 g konijnfilet
  • 2 el olijfolie
  • klontje boter
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 blaadjes salie

Voor de taboulé:

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 kleine broccoli
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • zeste van 1 citroen
  • 1/2 bosje verse munt
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 40 g rozijnen

Voor de dressing:

  • 4 el magere yoghurt, ongesuikerd
  • 1 el mayonaise
  • citroensap
  • 2 el fijngesnipperde bieslook
  • peper en zout

Verhit de boter samen met de olijfolie in een bakpan. Bak hierin de konijnfilets aan beiden kanten mooi bruin, op een hoog vuur. Zet het vuur wat lager, voeg de geperste look en salie toe en kruid naar eigen smaak met peper en zout. Bak nog aan iedere kant 2 minuten. Haal de filets uit de pan, dek deze af met aluminiumfolie en laat 2 minuten rusten. Versnijd de filets in reepjes.

Spoel de komkommer, snijd deze overlangs doormidden en haal er de zaadjes uit met behulp van een koffielepel. Snijd de komkommer in blokjes.

Maak de bloemkool schoon en rasp fijn. Dit kan je ook in een hakmolentje. Doe hetzelfde met de broccoli. Pel de ui en snipper hem fijn.  

Spoel de munt en bladpeterselie, schud ze droog en hak fijn. Meng deze onder de bloemkool en broccoli. Voeg de rozijnen, zeste van citroen en ui toe en roer goed om. Zo verkrijg je een knapperige taboulé.

Meng de ongesuikerde yoghurt met mayonaise en bieslook. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. 

Serveer de taboulé met de reepjes konijn, de blokjes komkommer en een frisse yoghurtdressing.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.