Zeetong met noten

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Feestelijk gerecht van zeetong met verschillende soorten noten. Een hoofdgerecht waar je gasten zeker tevreden over zijn!

Ingrediënten

  • 4 zeetongen
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 g gele rozijntjes
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g amandelschilfers
  • 1/2 citroen
  • 2 klontjes boter
  • 2 scheutjes olijfolie
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • peper en zeezout

Recept

Laat de rozijntjes een kwartier weken in lauw water.

Draai de gewassen en afgedroogde slibtongetjes in de bloem waar goed wat peper en zout zijn aan toegevoegd. Tik de overtollige bloem van de vissen.

Laat een pan met antikleeflaag warm worden op het vuur. Giet er een scheutje olijfolie in en, wanneer de olie begint te dampen, gaat er een klontje boter bij.

Bak de vis op hoog vuur gedurende 4 minuten langs elke kant.

Schep de tongen dan uit de pan en houd ze even warm in een lauwe oven, die staat afgesteld op 90°C.

Wie niet over een grote pan beschikt, kan de vis ook in twee 'shiften' bakken. Giet het gebruikte bakvet weg.

Zet de pan opnieuw op het vuur. Voeg wat olijfolie en een klontje boter toe. Giet er het citroensap bij.

Voeg de uitgelekte rozijnen toe en de pijnboompitten en amandelschilfers. Laat nog een minuut bakken. Schep de inhoud van de pan over de zeetongen.

Werk af met fijngehakte bieslook.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.