Zeestoverij in eigen nat

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Stoofpotje van vis met witte wijn, groenten en inktvisringen. Breng op smaak met oregano en marjolein. 

Ingrediënten

Recept

De tomaten pellen, in vier snijden en de pitjes verwijderen.  De rode paprika schillen, de pitjes verwijderen en hem vervolgens fijnsnijden.  De aardappelen half gaarkoken, pellen en in grove stukken snijden.

De tomaten, aardappelen, paprika, wijn, tomatenpuree en de knoflook in een diepe pan doen, wat water toevoegen en aan de kook brengen. Het vuur temperen, de kruiden toevoegen en onder deksel een twintigtal minuten laten sudderen.

De visfilets in stukken snijden, aan de sudderpot toevoegen en 5 à 10 minuten op zacht vuur laten garen.

Op het laatst de inktvisringen toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

De sudderpot over soepkommen verdelen.

Voor een feestelijke variant kunt u het gerecht versieren met enkele in bouillon gaargekookte venusschelpen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.