Zeeduivel met aardappelblokjes en gegrilde paprika

4
35

Voor de paprikadip:

  • gegrilde paprika (1 potje, ca. 300g)
  • 200 g roomkaas
  • 1 kl tabasco

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. (max. 1cm).

Plaats een grote pan op middelhoog vuur, kruid de zeeduivel met peper en zout en wrijf ze goed in met wat olijfolie. Bak de vis kort aan elke kant en zet de filets daarna even in de voorverwarmde oven gedurende 10 min. Let er wel op dat de gaartijd varieert naar gelang de dikte van je visfilet.

Snijd ondertussen de groene paprika en chorizo in kleine blokjes en leg ze op een aparte bakplaat. Plaats ze in de oven en laat ze mooi krokant bakken (4 min).

Voeg daarna wat olie in een pan en roerbak de aardappelen goudbruin.

Maak ondertussen de paprikadip. Mix een potje gegrilde paprika’s met 200 g verse roomkaas tot een gladde dip. Breng op smaak met een beetje zout en 1 kl tabasco.

Serveer door de paprikadip in een gladde streep op je bord te trekken. Leg de de chorizo en aardappelblokjes op het bord. Leg vervolgens je zeeduivelfilet bovenop je blokjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.