Zachte wafeltjes

Dessert
Type
Thema
Preparation time
Bereidingstijd

45

Ze zijn lekker, mals, en ze verspreiden een heerlijke geur in huis... Redenen genoeg om wafeltjes te maken. Met dit basisrecept maak je de lekkerste zachte wafeltjes. 

Ingrediënten

  • 250 g zachte boter
  • 250 g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 150 ml melk
  • 400 g zelfrijzende bloem
  • 1 vanillestokje
  • snuifje zout
  • eventueel seizoensfruit

Recept

Meng de suiker met de zachte boter en de eieren. 

Meng er geleidelijk de gezeefde bloem en het snuifje zout onder.

Roer er vervolgens de melk en de zaadjes van het vanillestokje onder. Meng tot een mooi, glad beslag. Laat het beslag even rusten in de koelkast.

Laat het wafelijzer heet worden, smeer het in met wat olie. Gebruik twee eetlepels om een klompje beslag uit de mengkom te nemen en bak de wafels goudbruin. 

Laat afkoelen op een taartrooster. Je kan de wafels bewaren in goed afgesloten doos, zo blijven ze zacht.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.