Wentelteefjes (verloren brood) met citroencrème en frambozen

4

Voor de citroencrème:

  • 240 g citroensap
  • zeste van 1 bio citroen
  • 250 g witte suiker
  • 6 eidooiers
  • 4 hele eieren
  • 180 g echte boter ​

Klop de eieren los met de melk in een diep bord.
Haal de boterhammen erdoor en bak ze langs beide kanten goudbruin in een beetje bakboter.

Serveer de wentelteefjes met een schepje citroencrème en enkele verse frambozen.
Werk af met een beetje bloemsuiker.

Voor de citroencrème

Meng 240 g citroensap met de zeste van 1 biologische citroen, 250 g witte suiker, 6 eidooiers en 4 hele eieren.
Klop alles tot een crème au bain marie of op een laag vuurtje.
Laat een beetje afkoelen en voeg dan beetje bij beetje 180 g echte boter toe.
Mix nog even glad en schep dan de crème in bokaaltjes.

Laat omgekeerd afkoelen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.