Wentelteefjes (verloren brood) met citroencrème en frambozen
Wentelteefjes met beleg van citroencrème geserveerd met frambozen. Een uitstekend dessert voor in de zomer!
Ingrediënten
- 4 sneden wit boerenbrood
- 3 eieren
- 3 el melk
- 1 bakje frambozen
- 4 el citroencrème
- bloemsuiker
- bakboter
Voor de citroencrème:
- 240 g citroensap
- zeste van 1 bio citroen
- 250 g witte suiker
- 6 eidooiers
- 4 hele eieren
- 180 g echte boter
Recept
Klop de eieren los met de melk in een diep bord.
Haal de boterhammen erdoor en bak ze langs beide kanten goudbruin in een beetje bakboter.
Serveer de wentelteefjes met een schepje citroencrème en enkele verse frambozen.
Werk af met een beetje bloemsuiker.
Voor de citroencrème:
Meng 240 g citroensap met de zeste van 1 biologische citroen, 250 g witte suiker, 6 eidooiers en 4 hele eieren.
Klop alles tot een crème au bain marie of op een laag vuurtje.
Laat een beetje afkoelen en voeg dan beetje bij beetje 180 g echte boter toe.
Mix nog even glad en schep dan de crème in bokaaltjes.
Laat omgekeerd afkoelen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.