
Wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs
Geert Van Der Bruggen


4

35
Een heerlijke variant van wentelteefjes overgegoten met een karamelsausje. Serveer met ijs voor een verfrissend en zacht dessert.
Ingrediënten
- 4 sneetjes melkbrood
- 2 eieren
- 2 dl melk
- 2 dl room
- bruine suiker
- 4 stoofperen
- 1 vanillestokje
- ½ kaneelpijpje
- 1 eetlepel suiker
- sap van een halve citroen
- 1 l vanille-ijs
- 1 klein pakje speculaas
- boter
- arachideolie
Voor de karamel
- 100 g suiker
- een scheutje water
- sap van een halve citroen
Recept
Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd het vruchtvlees in partjes. Bak de partjes aan in boter en doe er het uitgeschraapte vanillestokje, de kaneel, suiker en het sap van een halve citroen bij. Laat de peren rustig garen in hun eigen vocht.
Voor de karamel:
Laat de suiker smelten in een pan met een dikke bodem citroensap. Als de suiker volledig is verkleurd, mag je blussen met een scheutje water. Roer goed door en laat verder koken tot de gewenste dikte. Giet over in een kommetje om af te koelen.
Strijk een laagje vanille-ijs in een bakje. Giet er wat karamel over en breek er speculaas op. Ga verder met een laagje vanille-ijs en breek er nog wat koekjes over. Zet het ijs terug in het vriesvak.
Snijd de korstjes van het brood en week ze in het beslag van ei, melk en room. Bak de wentelteefjes in boter en arachideolie, half om half. Strooi er bruine suiker overheen.
Schik de wentelteefjes op de borden. Leg de peertjes er op en giet er wat van het kookvocht over. Schep er een bolletje ijs bij.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.