Wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs

Dessert
Feestrecepten kerst
ijsjes
Geert Van Der Bruggen
4
  • 4 sneetjes melkbrood
  • 2 eieren
  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • bruine suiker
  • 4 stoofperen
  • 1 vanillestokje
  • ½ kaneelpijpje
  • 1 eetlepel suiker
  • sap van een halve citroen
  • 1 l vanille-ijs
  • 1 klein pakje speculaas
  • boter
  • arachideolie

Voor de karamel

  • 100 g suiker
  • een scheutje water
  • sap van een halve citroen

Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd het vruchtvlees in partjes. Bak de partjes aan in boter en doe er het uitgeschraapte vanillestokje, de kaneel, suiker en het sap van een halve citroen bij. Laat de peren rustig garen in hun eigen vocht.

Voor de karamel

Laat de suiker smelten in een pan met een dikke bodem citroensap. Als de suiker volledig is verkleurd, mag je blussen met een scheutje water. Roer goed door en laat verder koken tot de gewenste dikte. Giet over in een kommetje om af te koelen.

Strijk een laagje vanille-ijs in een bakje. Giet er wat karamel over en breek er speculaas op. Ga verder met een laagje vanille-ijs en breek er nog wat koekjes over. Zet het ijs terug in het vriesvak.

Snijd de korstjes van het brood en week ze in het beslag van ei, melk en room. Bak de wentelteefjes in boter en arachideolie, half om half. Strooi er bruine suiker overheen.

Schik de wentelteefjes op de borden. Leg de peertjes er op en giet er wat van het kookvocht over.  Schep er een bolletje ijs bij.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief