Wafeltjes met witte chocoladevulling

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

90

Deze wafeltjes met witte chocoladevulling zullen ongetwijfeld enkele harten veroveren. Het knapperige van de wafeltjes in combinatie met de zachte vulling van witte chocolade is niet te versmaden. 

Ingrediënten

Voor 12 wafeltjes:

  • 1 dl volle melk
  • 40 g verse gist
  • 450 g bloem
  • 50 g kristalsuiker
  • 180 g zachte boter
  • 1 el kaneelpoeder
  • een snuifje zout
  • 1 ei

Voor de vulling:

  • 2 dl melk of 2,5 dl yoghurt
  • 1 limoen
  • 400 g witte chocolade

Extra benodigdheden:

  • een keukenrobot
  • een spuitzak
  • een wafelijzer om platte boterwafeltjes te maken

Recept

Verwarm de melk in een steelpan en los er de gist in op.

Meng de bloem met de suiker en de boter en kruid met kaneel en een snuifje zout. Meng met de keukenrobot tot een glad deeg. Voeg er het ei en dan geleidelijk aan de melk toe. Meng en dek af met een propere keukenhanddoek. Laat op een warme plaats rusten gedurende een uur.

Verwarm voor de vulling de melk (of de yoghurt) met de rasp van 1 limoen en voeg hier de chocolade aan toe. Meng goed door elkaar, doe de vulling in een spuitzak en laat goed afkoelen. Je kan de vulling eventueel ook de dag voordien al maken.

Verdeel het deeg in 12 stukken en draai er balletjes van. Bak ze af in het wafelijzer. Snijd ze direct open en leg ze op een rooster om af te koelen.

Vul de wafeltjes met de chocoladevulling.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.